Thuis >> Stille tijd

Stille tijd

Vader-zoon relaties - Hoe groot is de invloed van een vader op zijn zoon? Kijk eens naar dit verhaal over verwaarlozing en gekwetste gevoelens, maar uiteindelijk ook over hoop.

Gered van de hel - Kan ik gered worden van een leven in de hel? Lees hier het verhaal van een man die zijn drugs opgaf en genezing vond.

Een gebed over nederigheid - Wil jij bevrijd worden van jouw zelfzuchtigheid? Studeer, bid en vind hulp voor jouw gekwetste ziel.

Alles over stille tijd - Lees gedichten en korte verhalen die aan God geschreven zijn, en illustraties van Zijn werk in onze levens.

Gedichten van medeleven - Heb jij te maken met een onbeschrijflijk verdriet? Kijk eens naar deze gedichten die troost en vrede uitdrukken.

Waar bent U, God? - Vraag jij je wel eens af waar God is? Lees het levensverhaal van deze man eens. Waar was God toen hij problemen had?

Hollywood - Lees het levensverhaal van Dean Clark. Hoe draaide zijn leven rond een bepaald kruispunt in Hollywood? Waar voerde het leven hem naar toe?

Een slecht functionerend gezin - Lees een relaas uit eerste hand van een volwassene die in een moeilijke gezinssituatie opgroeide. Wat waren de gevolgen? Hoe vocht hij zich er doorheen?

Verloren onschuld - Heeft iemand jou van je onschuld berooft? Was jouw kindertijd gevuld met pijn en verdriet? Lees het verhaal van deze vrouw eens.

Een gebed voor leiders - Neem jij een leidinggevende positie in? Lees deze gebeden eens die je kunnen helpen om je op Christus te concentreren in plaats van je overweldigende takenlijst.

Het Christelijke leven - Heb jij een verlangen om een 'besmettelijke Christen' te zijn? Wil jij elke dag voor Christus leven? Lees dit gebed eens.

Het gezin van God - Heb jij een hechte band met andere gelovigen? Het Lichaam van Christus is niet perfect, maar het is fijn om niet alleen te zijn. Werp eens een blik op dit gebed.

God dienen - Wordt jij geleid door God wanneer je Hem dient? Kijk eens naar dit gebed uit het hart van iemand die grote dingen voor God wilde doen.

Overdenkingen van de Dive Chapel - Lees opbouwende overdenkingen over hoofdstukken 1 tot en met 21 van het boek Rechters. Welke toepassingen kun jij hierin vinden?

Het dagelijkse leven in Oeganda - Hoe ziet het dagelijkse dorpsleven in Oeganda eruit? Lees over de ervaringen van een westerling die er nu woont.

Hier in het donker - Hier in het donker. Wat gaat er 's nachts in jou om wanneer je gedachten de vrije loop hebben... nadat de meeste mensen al lang in een diepe slaap zijn verzonken?

Broeders in Christus - Hoe belangrijk zijn onze Christelijke broeders in onze levens? Welke steun missen we als we dergelijke relaties niet hebben? Lees dit getuigenis.

God kennen - Ken jij God werkelijk? Heb jij de moed om God te vragen wat het beste is? Lees dit gebed eens.

Het leven - Wil jij je levensverhaal met anderen delen? Wat zijn jouw doelen? Wat is jouw passie? Heb jij een wil om je door moeilijke tijden heen te slaan?

Mijn kinderwens - Wil jij nog een kind, maar weet je niet of je er klaar voor bent? Is je echtgenoot het met je beslissing eens? Lees het verhaal van deze vrouw eens.

Op zoek naar God - Hoe kan ik God vinden? Lees over de reis van een vrouw die op zoek was naar God, enkele wegblokkades tegenkwam, maar toch de waarheid vernam.

Een gebed over lofprijzing - Heb jij een verlangen om Gods aangezicht op te zoeken door Hem te prijzen en te aanbidden? Kijk eens naar dit krachtige, aanbiddende gebed tot God.

Op God vertrouwen - Heb jij moeite om je over te geven aan God's plan? Lees dan dit gebed van overgave en deel je hart met God.

Volledige overgave aan God - Hoe kan dit bereikt worden? Lees dit persoonlijke getuigenis over de invloed van overgave op een mensenleven.

Bijbel lezen en bidden - Heb jij een verlangen om zo veel mogelijk uit je dagelijkse Bijbellezing te halen? Overdenk dit gebed eens.

Zin vinden in een tragedie - Hebben moeilijkheden in onze levens uiteindelijk een doel? Lees het verhaal van een man die het zwaar had, maar toch hoop vond.

Een moeilijk leven - Heb jij een moeilijk leven? Vraag jij aan God waarom het zo zwaar is? Kijk eens naar deze levensreis en de hoop die deze vrouw hierin vond.

Een kind van gescheiden ouders - Hoe werd ik persoonlijk beïnvloed door de scheiding van mijn ouders? Hoe mijn leven hierdoor voor altijd veranderde.

Gods genade - Ervaar jij Gods nieuwe genade elke ochtend? Kijk eens naar deze illustratie die regelrecht uit een braamstruik komt.

Misbruik vergeven - Hoe is het mogelijk om zo veel pijn te vergeven? Lees het verhaal van een vrouw die als kind misbruikt werd en hoe zij uiteindelijk bevrijd werd van de pijn en de schuldgevoelens.

Gedichten voor je trouwdag - Heb jij een verlangen om je liefde in gedichten uit te drukken? Lees deze gedichten eens die voor bruid en bruidegom zijn geschreven.

Gedichten voor ouderen - Het is niet gemakkelijk kom ouder te worden, maar met het juiste perspectief kan er vrede en tevredenheid worden gevonden. Kijk eens naar deze gedichten.

Boosheid - Worstel jij met gevoelens van afwijzing en woede? Lees dit verhaal eens over een man die ermee leerde omgaan.

Materialisme - Lees over het gevecht van een vrouw met haar hebzucht en hoe zij een nieuw perspectief verkreeg op ware weelde. Hoe reageer jij op rijkdommen?

Yes, we can! - Wat als politici al hun beloften van een komende verandering zouden kunnen waarmaken? Wat dan? Leer een les van Alexander de Grote.

De reis video - Bestaat God? Is de Bijbel Waar? Wie is Jezus? Randall Niles vertelt over zijn geestelijke reis van atheïst tot gelovige. Je moet deze korte video gezien hebben!

Werp al je zorgen op Hem - Wat betekent het om je zorgen op Jezus te werpen? Kijk eens naar deze illustratie en leer hoe jij je zorgen op de juiste persoon kunt afwentelen.

Een weerspiegeling van Jezus - Streef jij ernaar om een weerspiegeling van jouw Redder te zijn? Kijk eens naar deze illustratie uit het alledaagse leven. Ben jij een weerspiegeling van Christus?

God kijkt toe - Denk jij dat God toekijkt en over jou waakt? Kijk eens naar deze illustratie over een ontmoeting vroeg in de ochtend. Rust Gods oog op jou?

Een gebed over geloof - Wil jij Gods verbazingwekkende kracht begrijpen? Denk eens na over dit gebed over geloof.

Een gebed voor moeilijke tijden - Ga jij nu door een moeilijke periode? Heb je problemen of heb je te lijden?Lees dit gebed eens. Geef je strijd over aan jouw Redder.

Vrede vinden - Hoe kun jij je door de moeilijke tijden in jouw leven heenslaan? Ontdek hier hoe een vrouw door zware stormen wist te navigeren.

Anderen troosten - Heb jij moeite om de juiste woorden te vinden? Lees dit korte verhaal eens dat aantoont hoe belangrijk het is om er gewoon voor die ander te zijn.

Een gebed over angst - Worstel jij met angstgevoelens? Kijk eens naar dit gebed, dat een uitdrukking is van jouw vertrouwen op God. God heeft altijd alles onder controle.

Christelijke gedichten - Wat betekent God in jouw leven? Poëzie is een geweldige manier om onze gedachten aan God uit te drukken. Kijk eens naar deze gedichten.

Gods vrede - Zie jij Gods vrede in beangstigende en onrustige tijden? Lees dit korte verhaal over bescherming eens.

Woede laten varen - Blijft jouw boosheid maar aan je ziel knagen? Worden bitterheid en wrok erdoor gevoed? Lees het verhaal over de oplossing voor deze vrouw. Zij vond vergeving, vrede en hoop.

Een verhaal over genezing - Lees het verhaal van Shari die plotseling werd genezen van leverfalen. Volg haar gezin door deze gebeurtenis die bijna een fatale afloop had.

Een gebed over belijdenis - Wil jij je hart voor God reinigen? Lees dit gebed eens en verwoord dan je gedachten voor God.

De stenen van de Jordaan - Wat stellen deze stenen in jouw leven voor? Lees het perspectief van een zekere schrijver over wat God ons in Jozua 4 leert.

Wonderlijke redding van een kind - Lees dit verhaal over een tweejarig jongetje dat bijna verdronk. Wie wordt door de moeder bedankt voor dit wonder?

Gedichten over de natuur - Beschouwt een dichter de natuur op een diepere manier dan de gemiddelde mens? Kijk eens naar deze gedachten van een dichter over onze wereld.

Regels om naar te leven - Welke richtlijnen kunnen wij voor onze levens gebruiken? Kijk eens naar deze lijst die een vrouw heeft opgesteld en hoe deze lijst jouw leven kan beïnvloeden.

Mijn levensverhaal - Wat zegt jouw leven? Lees dit verhaal eens over een man die in een glazen huis leeft, het in zijn eentje wil klaren en zich uiteindelijk aan God overgeeft

Een gebed over aanbidding - Heb jij een verlangen om jouw aanbidding van God uit te drukken en te verwoorden? Kijk eens naar deze gebeden.

Wanhopig op zoek naar hulp - Lees een verslag uit eerste hand over een roep om hulp die op een wonderbaarlijke manier werd beantwoord! Vond hij soelaas? Ontdek het hier.

Familieherinneringen - Lees over de familieherinneringen die een vrouw in korte verhaalvorm opschreef. Zij schreef deze verhalen met een diepere betekenis voor onze levens.

Een ongelijk span - Moet ik voor mijn echtgenoot blijven bidden? Lees dit verhaal over de gebeden van een vrouw voor haar man. Wat was het resultaat?

Overleden aan AIDS - Ben jij stervende of wordt een naaste overweldigd door AIDS? Lees dit verhaal over Berts laatste dagen, verteld door zijn zus.

Mijn miskraam - Heb jij pas een miskraam gehad en heb je het er moeilijk mee? Is de pijn meer dan je aankunt? Lees dit verhaal eens over de genezing van een andere vrouw.

De New Age beweging - Lees dit relaas van een vrouw die zich in deze beweging bevond. Ontdek wat zij leerde en hoe het haar leven beïnvloedde. Vond zij wat zij zocht?

Comfort zone - Blijf jij liever waar jij je op je gemak voelt? Zou je niet liever buiten dat gebied willen stappen? Lees dit verhaal eens.

Het huwelijksfeest - Ik tref voorbereidingen voor twee huwelijksfeesten binnen zes weken en dat doet mij denken aan het naderende grote huwelijksfeest van God. Ben jij ook vol verwachting?

Intimiteit met God - Ben jij op zoek naar een sterke relatie met jouw Hemelse Vader? Lees dit gebed tot Hem eens.

Naar Gods stem luisteren - Deze missionaris in Oeganda heeft een nieuw perspectief verworven op het luisteren naar God. Zul jij hier ook door uitgedaagd worden?

Gedicht over Gods redding - Soms vergeet ik dat het niet ging om mijn daden... ik deed het niet zelf, het was wonderlijke Genade.

De Gids - Een gedicht van Karl Krahn over de Gids die beschikbaar is om ons door het leven te leiden. Wie is jouw gids?

Gedicht over de waarheid - Wat is waarheid? Wie is waarheid? Bestaat er wel zoiets als waarheid? Ontdek het in dit gedicht van Jeff Hildebrandt.

Christelijke kerstgedichten - Heb jij een gedicht nodig voor je gemeente, voor een feestje of voor een kerstkaart? Kijk hier eens.

Een perspectief op armoede - Wat is jouw kijk op armoede? Lees dit perspectief uit Indonesië en leer van een man die persoonlijk en dagelijks armoede heeft ervaren.

Wie is de Heilige Geest? - Waarom is het idee 'God in ons' zo moeilijk te begrijpen? Vind hier meer inzicht en bestudeer hier de Bijbelse ondersteuning.

Stappen naar herstel - Wat zijn die stappen? Ontdek hier hoe een man deze stappen doorliep en zo genezing en vrede vond.

WAT DENK JIJ? - Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is jouw antwoord?

Ja, vandaag heb ik besloten om Jezus te volgen

Ja, ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen