Spirituele Oorlogvoering

Spirituele Oorlogvoering

 - De Gevechten
U bent hier: Jezus Volgen >> Spirituele Oorlogvoering

Spirituele Oorlogvoering: Wat is Dat?
Spirituele oorlogvoering vindt plaats in de onzichtbare, bovennatuurlijke dimensie, waar God almachtig is en Satan in opstand. Zoals elk Christen al snel ontdekt is spirituele oorlogvoering absoluut reëel, ook al is deze onzichtbaar. De Bijbel spreekt op vele plaatsen over spirituele oorlogvoering, maar het meest direct in Efeziërs 6:12, waar Paulus het heeft over het aantrekken van de wapenrusting van God:

“Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen.”

Spirituele Oorlogvoering: Hoe Gaan We Als Christenen de Strijd Aan?
Spirituele oorlogvoering is een voorstelling die velen onder ons liever zouden afwijzen. Maar omdat de Bijbel spreekt in termen van oorlogvoering, is het het beste dat we God's beeldspraken accepteren zodat we voldoende zijn uitgerust voor het echte gevecht. Als Christenen gaan we hier op aarde door meer dan slechts een "worsteling" - en het lijkt er op dat de oorlogsvoorstellingen deze realiteit beter uitdrukken dan enige andere beeldspraak. Omdat dit oorlogvoering is, draagt God in Efeziërs 6:14-18 de Christenen op om een zeer specifieke verzameling van wapenrusting en wapens te gebruiken:

Houd stand, met de waarheid als gordel om uw heupen, de gerechtigheid als harnas om uw borst, de inzet voor het evangelie van de vrede als sandalen aan uw voeten, en draag bovenal het geloof als schild waarmee u alle brandende pijlen van hem die het kwaad zelf is kunt doven. Draag als helm de verlossing en als zwaard de Geest, dat wil zeggen Gods woorden. Laat u bij het bidden leiden door de Geest, iedere keer dat u bidt; blijf waakzaam en bid voortdurend voor alle heiligen...”

God’s lijst van wapentuig is tamelijk uniek - deze zijn "wapens van vrede".

Door de Bijbel heen zul je voorbeelden vinden van God's wapentuig in actie. Koning Josafat bijvoorbeeld stuurde zangers van lofliederen voor zijn soldaten uit om wanorde te scheppen in de gelederen van de vijand; Jozua gebruikte gezang en trompetten om de grote stad Jericho ten val te brengen; en welk beter voorbeeld van het gebruik van iemand's geloof in de strijd zouden we kunnen aanhalen dan David die de strijd met Goliat met een katapult aanging. Natuurlijk is de les in al deze voorbeelden (zoals in alle spirituele oorlogvoering vandaag de dag) dat alleen God ons toestaat om de overwinning over het kwaad op te eisen!

Spirituele Oorlogvoering: Ben Sterk in de Heer
Spirituele oorlogvoering is een realiteit in het Christelijk leven. Maar vergeet niet dat we de afloop kennen - onze zijde wint. Omdat de duivel al heeft verloren, heeft hij niets te verliezen in zijn pogingen om zoveel mogelijk mensen met zich mee te sleuren in zijn nederlaag. Daarom:

“Ten slotte, zoek uw kracht in de Heer, in de kracht van zijn macht. Trek de wapenrusting van God aan om stand te kunnen houden tegen de listen van de duivel. Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen” (Efeziërs 6:10-11).

Leer Nu Meer Tactieken!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Discipelschap

De Bijbel Begrijpen
Spirituele Groei
Jezus Volgen
De Zonde van Hoogmoed
Met Christus Gekruisigd
Waterdoop
Christelijke Tevredenheid
Bekennen Van Zonde
Bijbelconcordantie
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Aanbidding
Gemeenschap
De Chronologische Bijbel
Bediening
Evangelisatie
Reflections
 
 
Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Is Jezus God?
Waarom Christendom?
Groei met God
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
Zoek
 
Add Spirituele Oorlogvoering to My Google!
Add Spirituele Oorlogvoering to My Yahoo!
XML Feed: Spirituele Oorlogvoering


Jezus Volgen Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutFollowingJesus.org, Alle Rechten Voorbehouden.