Op God Vertrouwen

Op God Vertrouwen

 - Zijn Wegen Aanvaarden
U bent hier: Jezus Volgen >> Op God Vertrouwen

Op God Vertrouwen – Is Het Mogelijk?
Is het logisch om op God te vertrouwen? Is het mogelijk om al je angsten en al je mislukkingen in Gods handen te leggen? Steeds als deze vragen gesteld worden is het antwoord "Ja". Er zijn tijden in onze levens waarin de weg die voor ons ligt onzeker lijkt; wanneer de antwoorden waar we naar op zoek zijn ons blijven ontglippen. Zolang als we afhankelijk zijn van ons eigen begrip en onze eigen rede zal ons geloof altijd wankelen.

Gods wegen zijn ondoorgrondelijk: “Mijn plannen zijn niet jullie plannen, en jullie wegen zijn niet mijn wegen – spreekt de HEER. Want zo hoog als de hemel is boven de aarde, zo ver gaan mijn wegen jullie wegen te boven, en mijn plannen jullie plannen” (Jesaja 55:8–9). We zijn zo dierbaar voor God dat Zijn hoogste gedachten over ons gaan; zij zijn ontelbaar (Psalm 139:17–18).

De wetenschap dat God onze liefdevolle Hemelse Vader is maakt het gemakkelijker om de controle over onze levens aan Hem over te dragen. Reneť is een jonge moeder met een klein zoontje. Jarenlang moest zij toezien hoe haar huwelijk uiteenviel. Ze probeerde zelfhulp-cursussen en therapie. Hoewel beide zaken haar een minimale hoeveelheid vrede wisten te bieden bleef ze moedeloos en vreesde ze voor haar toekomst en die van haar zoon.

In haar wanhoop ging Reneť op zoek naar hulp en advies van Degene die haar het beste kent. "Vertrouw op de HEER met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Denk aan hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg" (Spreuken 3:5). Hoewel haar problemen niet van de ene op de andere dag verdwenen, vertrouwde Reneť nu op haar Beschermer en Verlosser, die trouw is en Zijn beloften nakomt. We vinden vrede wanneer we op God vertrouwen, en niet op de mens.

Op God Vertrouwen – Het Onmogelijke Geloven
Er zullen tijden komen waarin ons geloof in God van ons vereist dat we in het onmogelijke geloven. Sarah en Maria hadden beiden met onmogelijke omstandigheden te maken. Ook al was Sarah onvruchtbaar en 90 jaar oud, toch werd zij zwanger en vervulde hiermee Gods belofte en eed (HebreeŽn 6:17–18). Abrahams nakomelingen zouden zich tot ontelbare miljoenen vermenigvuldigen. Gods belofte brengt hoop.

Jesaja 7:14 werd vervuld toen Maria door de Heilige Geest zwanger werd (Lucas 1:31–32). Via een onschuldig meisje kwam de Redder van de mensheid de wereld binnen. In alle gevallen vereist een vertrouwen in God dat we antwoorden moeten verwachten die oneindig en eeuwig zijn -- dat we geloven dat alles mogelijk is.

Op God Vertrouwen – Maak Het Persoonlijk
Ons vertrouwen in God wordt versterkt wanneer we Jezus in onze levens uitnodigen. Door te aanvaarden dat Gods wegen veel beter zijn dan de onze kunnen we loslaten wat we zelf niet kunnen manipuleren of garanderen -- onze toekomst. Wanneer we er voor kiezen om de leiding over te geven aan Degene die de Weg, de Waarheid en het Leven is, dan geeft ons dat vrede en zekerheid.

Vertrouwend op God, via Zijn Zoon, kunnen we zeggen: “Ikzelf leef niet meer, maar Christus leeft in mij. Mijn leven hier op aarde leef ik in het geloof in de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en zich voor mij heeft prijsgegeven” (Galaten 2:20).

Leer Meer!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Discipelschap

Gezindheid van Christus
Op God Vertrouwen
Gebrokenheid
Ongeduld
Bijbelschrift
Een Christelijk Wereldbeeld Onderwijzen
EgoÔstisch
Bekennen Van Zonde
Hulp bij het Begrijpen van de Bijbel
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Aanbidding
Gemeenschap
De Chronologische Bijbel
Bediening
Evangelisatie
Reflections
 
 
Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Is Jezus God?
Waarom Christendom?
Groei met God
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
Zoek
 
Add Op God Vertrouwen to My Google!
Add Op God Vertrouwen to My Yahoo!
XML Feed: Op God Vertrouwen


Jezus Volgen Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutFollowingJesus.org, Alle Rechten Voorbehouden.