Jezus Volgen

Jezus Volgen

 
U bent hier: Jezus Volgen >> Jezus Volgen

Jezus Volgen – Wat Betekent Dat?
Jezus volgen klinkt zo gemakkelijk, maar het is enigszins een verwarrend idee. Het volgen van Jezus bestaat uit:

  • Het verlangen om Hem te volgen
  • Vertrouwen/geloof hebben in Jezus en wie Hij is
  • Het aanvaarden van de offergave van het eeuwige leven dat Hij ons aanreikt.
Zo gemakkelijk is het. Zodra we dat doen, stemmen we er mee in dat we onszelf aan Jezus overgeven en onderwerpen, dat we onze levens naar Zijn voorbeeld modelleren en dat we onze relatie met Hem voorrang geven boven onze eigen wil en verlangens. Jezus volgen is een levensveranderende toewijding die zeer serieus genomen moet worden. Maar wat betekent dit alles dan?

Jezus volgen is het nemen van een persoonlijke, individuele beslissing. Het is een keuze die elk mens wordt gegeven en die elk mens in geloof moet maken. Jezus volgen heeft niets met religie te maken, omdat verschillende kerkgenootschappen en religies ons vertellen dat er tientallen verschillende manieren zijn waarop we Hem kunnen volgen. Het begrip 'volgelingen van Jezus Christus' wordt het meest met het Christendom geassocieerd, maar God had Jezus nooit slechts voor een beperkte groep mensen bedoeld. God wilde dat iedereen, in elke natie, Zijn Zoon zou aanvaarden.

Jezus Volgen – Wat Betekent het om Hem te Aanvaarden?
Hoe is het mogelijk om Jezus te volgen? Wat betekent het om Zijn Zoon te aanvaarden en hoe kunnen we dat doen? De enige manier is door alles wat we hebben op te geven (ongeacht onze nationaliteit, geslacht of afstamming) aan degene die zichzelf voor ons opgaf. “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om een oordeel over haar te vellen, maar om de wereld door hem te redden” (Johannes 3:16-17).

Heb jij werkelijk ooit zo veel van iemand gehouden dat je bereid was om alles voor hem of haar te doen? Velen onder ons zouden zeggen dat we dat wel ooit gedaan hebben. Maar Jezus zei het niet alleen, Hij bewees het ook. Hij betaalde de ultieme offergave. Jezus gaf Zijn leven voor ons. Het enige dat Hij als wederdienst wil, is dat we Jezus volgen. In Johannes 8:12 zegt de Schrift: “Jezus nam opnieuw het woord. Hij zei: ‘Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.’”

Is jouw leven een puinhoop? Heb jij het gevoel dat je in een eeuwige duisternis zonder hoop leeft? Ben jij bereid om je zelfvernietigende leefstijl aan Hem over te geven en Hem te volgen? Als je antwoord op deze vragen 'ja' is, dan heb jij de gelegenheid om alles aan Hem over te geven. Hij kan je naar een leven leiden dat beter is, dat met hoop gevuld is en dat gezegend is.

Jezus Volgen – Kan Ik een Discipel Zijn?
Wanneer je de beslissing hebt genomen om Jezus te volgen, kun je één van Zijn discipelen worden. Het woord 'discipel' betekent feitelijk 'leren' of 'volgen'. Je denkt misschien dat je niet goed genoeg bent of gewoon niet waardig genoeg bent om een discipel van Jezus te worden. Maar de Bijbel vertelt ons dat Hij van ons allemaal even veel houdt, zoals Petrus ons vertelt in Handelingen 10:34-36: “Nu begrijp ik pas goed dat God geen onderscheid maakt tussen mensen, maar dat hij zich het lot aantrekt van iedereen, uit welk volk dan ook, die ontzag voor hem heeft en rechtvaardig handelt. God heeft aan de Israëlieten bekendgemaakt dat hij door Jezus Christus het goede nieuws van de vrede is komen brengen. Deze Jezus is de Heer van alle mensen.”

Jezus volgen betekent niet dat we nooit problemen zullen hebben. Sterker nog, een groot aantal volgelingen van Jezus had te lijden onder enorme vervolgingen. Paulus besprak dit in 2 Korintiërs 12:8-10. Hij zei: “Ik heb de Heer driemaal gesmeekt mij van hem te bevrijden, maar hij zei: ‘Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid.’ Dus laat ik mij veel liever voorstaan op mijn zwakheid, zodat de kracht van Christus in mij zichtbaar wordt. Omdat Christus mij kracht schenkt, schep ik vreugde in mijn zwakheid: in beledigingen, nood, vervolging en ellende. In mijn zwakheid ben ik sterk.”

God kan Zijn macht, Zijn mededogen en Zijn soevereine genade juist in de zwaarste tijden zichtbaar maken. En Hij zegt dat beproevingen ons sterker maken. Maar als Zijn volgelingen hebben we nu Jezus, die ons helpt, ons leidt en ons in onze moeilijke tijden troost -- of deze nu groot of klein zijn. Het volgen van Jezus schenkt ons een rust en beloningen die ons verstand te boven gaan.

Leer Meer!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Discipelschap

Bijbelse Wetenswaardigheden
Geestelijk Leiderschap
Christelijke Tevredenheid
Teleurgesteld in God
Egoïstisch
Stille Tijd
Christelijke Verantwoording
Overwinning in Jezus
Spirituele Groei
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Aanbidding
Gemeenschap
De Chronologische Bijbel
Bediening
Evangelisatie
Reflections
 
 
Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Is Jezus God?
Waarom Christendom?
Groei met God
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
Zoek
 
Add Jezus Volgen to My Google!
Add Jezus Volgen to My Yahoo!
XML Feed: Jezus Volgen


Jezus Volgen Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutFollowingJesus.org, Alle Rechten Voorbehouden.