God's Wil Kennen

God's Wil Kennen

 - Een Zaak voor het Hart
U bent hier: Jezus Volgen >> God's Wil Kennen

God's Wil Kennen - Inzichten van George Müller
Als het er op aan kwam om te ontdekken wat God's wil was, dan was George Müller (1805-1898), een Engels evangelist en filantroop, opmerkelijk maar nederig begaafd. Müller was een mens van geloof en gebed, hij stichtte weeshuizen in Bristol en hij was de oprichter van het Scriptural Knowledge Institution for Home and Abroad. Hier volgen enkele prachtige uittreksels uit zijn verhandelingen.

God's Wil Kennen - Hoe de Wil van God te Bepalen
Het kennen van God's wil is de sleutel tot gebed, spirituele groei en het dragen van vruchten in onze individuele levens. Hier volgt hoe George Müller begint met het dagelijks bepalen van de wil van God:

  • Aanvankelijk streef ik er naar om mijn hart in een zodanige toestand te krijgen dat dit geen eigen wil meer heeft wat betreft de kwestie waarover het gaat. Negen-tiende van de problemen die mensen hebben zit in deze fase. Negen-tiende van de moeilijkheden wordt overwonnen wanneer onze harten bereid zijn om God's wil uit te voeren, wat dat dan ook mag zijn. Wanneer iemand zich werkelijk in deze toestand bevindt, dan is het gewoonlijk slechts een korte weg naar de kennis over wat Zijn wil is.
  • Nadat ik dit gedaan heb, laat ik het resultaat niet zomaar over aan gevoelens of eenvoudige impressies. Als ik dat zou doen, dan laat ik mezelf open voor grote waanbeelden.
  • Ik zoek de Wil van de Geest van God door middel van, of in een connectie met, het Woord van God. De Geest en het Woord moeten worden gecombineerd. Als ik me alleen tot de Geest wend, zonder het Woord, dan stel ik mezelf ook bloot aan waanbeelden. Als het zo is dat de Heilige Geest ons leidt, dan zal Hij dit volgens de Schriftteksten doen en nooit in tegenstrijd hiermee.
  • Vervolgens overweeg ik wonderdadige omstandigheden die met God's voorzienigheid te maken hebben. Deze zijn vaak een duidelijke indicatie van wat God's wil is in relatie met Zijn Woord en Geest.
  • Ik vraag God in gebed om Zijn wil aan mij correct te onthullen.
  • Dus, door middel van gebed tot God, het bestuderen van het Woord, en bezinning, kom ik tot een zorgvuldig oordeel, zo goed als dat in mijn vermogens en mijn kennis ligt, en als mijn verstand hierin vrede vindt, en hierin nog steeds vrede heeft na nog eens twee of drie aanzoeken, dan ga ik op dit pad verder. Ik heb ontdekt dat deze methode altijd de meest effectieve manier is in zowel triviale zaken als in transacties die te maken hebben met de meest belangrijke kwesties.

God's Wil Kennen - De Sleutel tot Alles!
Christus leerde ons dat het kennen van God's wil en het leven in gehoorzaamheid aan die wil de sleutel tot alles is! God is de pottenbakker; wij zijn de klei. God houdt ons draaiende op Zijn pottenbakkerswiel, en Hij geeft ons steeds weer een nieuw vorm terwijl Hij onze levens in Zijn tranen wast om ons meer als Christus te maken, zodat Hij ons voor Zijn wil kan gebruiken. Geef je dagelijks over. Houd je klei nat, door middel van dagelijkse gebeden - gebeden die in overeenstemming zijn met Zijn wil.

Ga Door Met Zoeken!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Discipelschap

In Christus Blijven
Onverhoorde Gebeden
Gebed om Zonde te Bekennen
De Bijbel Begrijpen
Waarom Moeten We Bidden
Naar God Luisteren
Een Dagboek Bijhouden
God's Wil Kennen
God's Stem Horen
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Aanbidding
Gemeenschap
De Chronologische Bijbel
Bediening
Evangelisatie
Reflections
 
 
Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Is Jezus God?
Waarom Christendom?
Groei met God
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
Zoek
 
Add God's Wil Kennen to My Google!
Add God's Wil Kennen to My Yahoo!
XML Feed: God's Wil Kennen


Jezus Volgen Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutFollowingJesus.org, Alle Rechten Voorbehouden.